Inzichten

Op deze pagina kun je regelmatig nieuwe inzichten lezen om je leven aangenamer te maken.

02-04-2023: Wat is schoon water?

De vraag; “Wat is schoon water?” Lijkt eenvoudig maar er zijn zo veel vervolgvragen die het kan genereren. Welke mineralen “moeten” erin zitten en in welke mate? Een ideale ph is 7,5 – 8,5 maar is water met een ph van 6 dan “slecht” om te drinken?

Juist filteren en het precies maken wat je wilt kan een oplossing zijn. Wat vind IK schoon water is de vraag die je moet stellen en het antwoord daarop is vaak vrij simpel; zonder rotzooi. Jij kunt zelf bepalen wat voor water je drinkt. Neem het zelf in de hand.

12-03-2023: Van “uit balans” naar ziek in 8 stappen. Herken de signalen, voorkom de valkuilen.

Basisbehoefte 8: Pijnvrij. Bij de behoefte aan deze basis is er vaak sprake van een structureel probleem. De andere 7 basisbehoeften worden des te belangrijker. Het lichaam geeft nu duidelijk een signaal af waar je niet meer omheen kan; pijn. Pijn kan je beperken, verzwakken en het leven ongemakkelijk of zelfs onverdraagbaar maken. Weet goed waar je aan begint als je aan pijnbestrijding gaat doen. Vele middelen zijn verslavend en kunnen zelfs de oorzaken van je pijn doen verslechteren waardoor je in een neerwaartse spiraal terecht komt. Je kunt met essentiële olie pijn onder controle krijgen maar er moeten zeker andere zaken onder de loep genomen worden. Gewichtspijnen, spierpijnen en hoofdpijnen zijn vaak goed te behandelen met het drinken van schoon water maar houd er altijd rekening mee dat er meer kan spelen. Heel vaak is pijn een gevolg van een langdurig genegeerd probleem.

05-03-2023: Van “uit balans” naar ziek in 8 stappen. Herken de signalen, voorkom de valkuilen.

Basisbehoefte 7: Luchtwegen. Als je celvernieuwing niet goed werkt is het vaak het eerst te merken aan het immuunsysteem. Je wordt dan extra gevoelig voor luchtweginfecties, een teken van een slecht immuunsysteem. Een gebalanceerd dieet, voldoende rust en slaap, goed gegrond zijn en goede zin zijn belangrijk bij het herstel van het immuunsysteem. Een gebalanceerd dieet is moeilijk, de meeste mensen hebben supplementen nodig. Klachten aan de luchtwegen zijn goed te verzachten met essentiële olie maar het blijft wel symptoom bestrijding. Drink voldoende schoon water en luister naar je lichaam. Dit lijkt allemaal eenvoudig maar het simpele feit is dat meer dan de helft van de mensheid dit niet goed onder controle heeft.

01-03-2023: Van “uit balans” naar ziek in 8 stappen. Herken de signalen, voorkom de valkuilen.

Basisbehoefte 6: Celvernieuwing. Bij een afwijkende spijsvertering door slechte aarding, slechte (nacht)rust, weinig energetische afscherming en een structureel slechte stemming kan je celvernieuwing in het geding komen. Regenereren doe je door je oude cellen af te breken en nieuwe op te bouwen. De spijsvertering zorgt voor de juiste bouwstoffen om dit te kunnen doen. Door gebrek aan regeneratie kunnen lichaamsdelen en/of lichaamsprocessen in verval raken. Met essentiële olie kun je het herstel helpen en schoon water is daarbij ook heel belangrijk voor het afvoeren van oud celmateriaal, maar vergeet nooit dat alles begint bij goede aarding en een goede nachtrust. Basisbehoefte 6 is niet meteen merkbaar maar wel het begin van serieuzere lichamelijke problemen. Moeite met aarden? Vraag om hulp.

27-02-2023: Van “uit balans” naar ziek in 8 stappen. Herken de signalen, voorkom de valkuilen.

Basisbehoefte 5: Goede spijsvertering. Ben je eenmaal langdurig in een slechte stemming door slechte aarding, slaap en een gebrek aan afscherming, dan wordt het leven moeilijk verteren. Helaas wordt dat snel letterlijk en kun je allerlei klachten aan de spijsvertering gaan krijgen. Je kunt met het drinken van schoon water en het gebruik van essentiële olie de situatie onder controle krijgen, maar je zult ook moeten werken aan je basisbehoeften die niet direct in het fysieke liggen. Krijg met de juiste acties jezelf energetisch weer op de rit voordat de verstoorde spijsvertering voor meer klachten kan gaan zorgen.

24-02-2023: Van “uit balans” naar ziek in 8 stappen. Herken de signalen, voorkom de valkuilen.

Basisbehoefte 4: Stemmingsverbetering. Als je niet meer af kunt schermen van vervelende energie van anderen of jouw positieve energie kwijt raakt aan anderen, kun je in een slechte stemming komen. Een slechte stemming kan iedereen eens overkomen maar met een achtergrond van gebrek aan aarding, rust en slaap kan het bij langdurig aanhouden uitmonden in depressie. Zorg dus voor een goede aarding (zie basisbehoefte 1) en voldoende rust en slaap (basisbehoefte 2) Dit zijn de eerste 2 EHBO middelen tegen een slechte stemming. De ervaring leert dat het ondersteunen van een goede stemming ook goed kan helpen. Ga dan direct naar de pijnappelklier met aangename geuren door het gebruik van een essentiële olie. Zorg dat jouw hersenen signalen krijgen van aangenaam voelen, zodat ze de juiste chemie het lichaam in kunnen sturen. Als je een slechte stemming je chemie laat overnemen ga je depressie “belichamen”. Dit is een eerste stap naar lichamelijke klachten.

22-02-2023: Van “uit balans” naar ziek in 8 stappen. Herken de signalen, voorkom de valkuilen.

Basisbehoefte 3: Energetische afscherming. Bij gebrek aan aarding en slaap wordt je ontvankelijk voor energie van anderen. Dit kan het op jou dumpen van vervelende gevoelens van de ander zijn, maar vaak gaat het gepaard met het stelen van je (positieve) energie. Zorg dat je in het bijzijn van deze mensen nooit eet of drinkt. Je neemt dan niet alleen energie op in je gevoel maar letterlijk in je lijf. Als je even kunt afzonderen, heb je even de tijd om te aarden. Als je een moment voor jezelf hebt gehad met een essentiële olie om te helpen kun je door bewust te zijn van het uitwisselingsproces van energie jezelf afschermen. Dit zal extra energie van jezelf vereisen dus een goede nachtrust is des te belangrijker geworden. Je kunt je ook vooraf afschermen met een essentiële olie om het te voorkomen als je verwacht dat het aan de orde gaat komen.

12-02-2023: Van “uit balans” naar ziek in 8 stappen. Herken de signalen, voorkom de valkuilen.

Basisbehoefte 2: Rust en slaap. Bij gebrek aan aarding blijf je tegen zaken aanlopen die je onrustig maken. Kwalitatieve slaap is daarbij het eerste wat je opgeeft. Het gebrek aan slaap zorgt weer voor extra moeilijkheden om onrust tegen te gaan en voordat je het weet kom je in een vicieuze cirkel van energetische afbraak terecht. Slapen doen je “geheel onbewust” maar in slaap komen kun je heel bewust beïnvloeden. Zie basisbehoefte 1; zorg dat je geaard bent. Daarnaast kun je ook met een essentiële olie je slaap ondersteunen. Je kunt met een essentiële olie je dag ook lekker beginnen na een goede nachtrust. Een nachtkastje van iemand die goed voor zichzelf zorgt is meestal voorzien van een aantal producten die je goed doen. (Ja heren, jullie ook!)

10-02-2023: Van “uit balans” naar ziek in 8 stappen. Herken de signalen, voorkom de valkuilen.

Basisbehoefte 1: Aarding. Het eerste wat bij een mens uit balans raakt is het contact met aarde. Dat klinkt vaag maar is het geenszins. Gegrond zijn is je absolute basis. Hoe weet ik dat ik niet gegrond ben? Geen focus, alles duurt lang en je kunt niks af krijgen. Je gedachten vliegen alle kanten op. Je ademhaling is oppervlakkig en misschien ben je zelfs duizelig. Hoe kan ik gronden? Neem meermalen per dag een moment voor jezelf. 3 x 5 minuten geen telefoon, geen scherm, geen tijdschrift geen ander mens en het liefst zo min mogelijk geluid. Let daarbij op je ademhaling en gebruik een essentiële olie waar je blij van wordt. (ja, iedereen heeft die!) Drink schoon water op vaste tijden. (bijvoorbeeld vlak voor of na het momentje met jezelf) Drink dan binnen 10 minuten een behoorlijke hoeveelheid. (20-50 cl) Het “door de dag heen drinken” maakt je afgeleid en zet bij elke slok je verteringssysteem opnieuw aan waardoor je moe wordt. Door bewust adem halen en schoon water drinken zet je jezelf helemaal in een reset, waar je weer uren profijt van kunt hebben.